САРАДЊА ОПШТИНЕ И АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ У САБРАЋАЈУ: ДА НИКО НЕ СТРАДА КАО УЧЕСНИК У САОБРАЋАЈУ НА СТАРОМ ГРАДУ

Градска општина Стари град и Агенција за безбедност у саобраћају партнерски ће реализовати пројекте који ће значајно  унапредити безбедност Старограђана као учесника у саобраћају на улицама и путевима на Старом граду.

Тим поводом у општини Стари град одржан je састанак на коме су присуствовали председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић, члан Већа и председник Савета за безбедност Никола Благојевић,  помоћница председника Мариа Марков, в.д. директор Агенције за безбедност саобраћаја Душко Пешић, директор Сектора за превенцију и локалне самоуправе Бранко Стаматовић, директорка ПУ ,,Дечији дани“ Сања Лазовић.

„Централна градска општина у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају  реализоваће програме и активности којима ће се повећати безбедност свих суграђана, посебно деце и најстаријих, као најрањивијих учесника у саобраћају. Кроз тимски рад свих институција система радићемо на превенцији и едукацији суграђана, реконструкцији саобраћајница, уклањању „црних саобраћајних тачака“, као и на постављању синализације, како бисмо тај циљ остварили у нашој локалној заједници“, рекао је председник општине Радослав Марјановић

Агенција за безбедност саобраћаја је основана 2009. године са мисијом да се правовременим мерама смањи број и тежина саобраћајних незгода на путевима у Републици Србији,  како би се сачували људски животи.

„Кроз сарадњу са општином желимо да унапредимо безбедност свих учесника у саобраћају на Старом граду. Агенција спроводи превентивне програме едукације становништва, посебно деце и професионалних категорија учесника у саобраћају. Желимо да у наредном периоду покренемо локалне самоуправе да се активно укључе у пројекте и програме које спроводимо, али стојимо на располагању и намера нам је да пружимо подршку свим активностима које општине реализују у намери да унапреде безбедност грађана у саобраћају “, истакао је в.д. директор Агенције Душко Пешић.