РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОГРАМА „СТАРИ ГРАД МИСЛИ НА ТЕБЕ“ – ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРAДЊИ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД И НАРОДНОГ МУЗЕЈА

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић посетио је, данас, Народни музеј у Београду где је са в.д. директорком Бојаном Борић-Брешковић разговарао о будућој сарадњи која ће се реализовати оквиру програма ,,Стари град мисли на тебе“ а сходно томе, потписан је Протокол о сарадњи.

Састанку су присуствовали Александар Пуача, помоћник председника ГО Стари град, Гордана Грабеж, оперативни директор Народног музеја и Јасмин Паповић испред правног тима Народног музеја.

„Програм „Стари град мисли на тебе“ конципиран је тако да општина Стари град, у сарадњи са партнерима, омогући нашим суграђанима бројне програме, намењене различитим узрастима и потребама. Стари град је општина са највише културних институција, а наша жеља је да повезивањем истих заједно промовишемо културну политику и омогућимо нашим суграђанима доступним разноврсне културне садржаје. Такође, изузетна нам је част и задовољство што се Народни музеј одазвао позиву да буде наш партнер на овом пројекту и уверени смо да ће ова сарадња допринети повећању интересовања грађана када су у питању програми које Народни музеј реализује“, истакао је, поводом потписивања Протокола, председник општине Радослав Марјановић.

Потписивањем овог Протокола о сарадњи Старограђанима ће бити омогућено да, у оквиру програма ,,Стари град мисли на тебе“, добију попуст од 50 одсто на цену улазнице у Народни музеј.

,,Када је реч о музејској делатности Народни музеј је централна институција заштите која баштини најважније артефакте. Ово је најстарија музејска институција у Србији, посвећена очувању културне баштине. Један од најважнијих сегмената наше политике јесте сарадња са другим институцијама јер на тај начин доприносимо унапређењу квалитета наших програма, активности али и промовисању културних садржаја уопште“, навела је в.д. директорка Борић-Брешковић.