СПОРАЗУМ ОПШТИНЕ И СПОРТСКЕ АКАДЕМИЈЕ О САРАДЊИ И СТРАТЕШКОМ РАЗВОЈУ СПОРТА НА СТАРОМ ГРАДУ

У циљу квалитетног и стручног унапређења и развоја спорта на Старом граду, школовања тренерског и менаџерског кадра, њиховог стручног оспособљавања, као и партнерства у реализацији израде стратегије развоја спорта и реализације програма данас је Градска општина Стари град потписала споразум о партнерској сарадњи са Високом школом струковних студија „Спортска академија“, из Београда.

Споразум су потписали члан Већа општине Недељко Јовановић и директор „Спортске академије“ професор др Мирослав Смајић, у присуству професора др Бранимира Нешића, Зорана Јерковића, руководиоца пројекта стручног оспособљавања и едукације кадрова, и Бориса Поповића, менаџера „Спортске академије”.

„Потписивањем споразума желимо да се кроз партнерску сарадњу са стручним људима ове реномиране образовне установа, познате и признате ван граница наше земље,  бавимо развојем спорта и да израдимо озбиљан стратешки програм развоја свих сегмената спорта на Старом граду. „Спортска академија“ ће помоћи да школујемо стручни кадар неопходан за реализацију бројних спортских програма и активности, од најмлађих генерација предшколског узраста, преко школског спорта до средњошколаца, спортских клубова и наших суграђана“, рекао је приликом потписивања споразума члан Већа Недељко Јовановић, некадашњи рукометни репрезентативац и тренер државне репрезентације.

Јовановић се захвалио „Спортској академији“ јер ће обезбедити стипендије за школовање талентоване староградске деце, из породица са нижим материјалним примањима. Општина и „Спортска академија“ партнерски ће сарађивати и са Спортском гимназијом са Старог града.

„Велико ми је задовољство што је општина  препознала нашу иницијативу да перманентим образовањем и школовањем тренерских и стручних кадрова партнерски развијамо све области спорта на Старом граду. Споразум се односи и на релизацију програма које смо покренули са Спортском гимназијом, које ћемо унапређивати и у будућем периоду подизати на виши ниво“, рекао је професор др Мирослава Смајић, директор Високе школе струковних студија „Спортскa Академија“.

Ова спортско образовна установа основана је 1996. године са седиштем на Старом граду, а у њој се до данашњих дана школовалo више од две хиљаде студената. Оснивачи „Спортске академије“ су Олимпијски комитет Србије, Град Београд и спортска друштва „Црвена звезда“ и „Партизан“.