САРАДЊА БЕОГРАДСКЕ И САРАЈЕВСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Градске општине Београда и Сарајева, обе са истим именом – Стари град, ускоро ће потписати протокол о сарадњи и тако постати братске општине. Председник Градске општине Стари град Марко Бастаћ, са делегацијом из централне београдске општине, боравио је у дводневној посети Сарајеву где је најављено да би повеља о братимљењу две општине требало да буде потписана најкасније за месец дана.

Са начелником сарајевске општине Стари град Ибрахимом Хаџибајрићем већ су договорене ученичке и студентске размене.

– Много је заједничких тема који повезују два Стара града. Поред свих изазова, разменили смо искуства о томе како се решавају проблеми. Видео сам доста корисног у Сарајеву што ћу имплементирати на Старом граду – изјавио је Марко Бастаћ, гостујући у сарајевком студију Н1 телевизије.

Марко Бастаћ истакао је да начелник сарајевске општине такође не припада страначким структурама, па им је заједничко и то да не морају да слушају наредбе са врха странке, већ искључиво глас грађана и њихове потребе.

– Иако нам је буџет смањен са тринаест на три милиона евра, ми смо општина која се труди да сви програми буду бесплатни за грађане – рекао је Бастаћ.

Делегацију београдског Старог града у Сарајеву су поред председника општине чинили и председница Скупштине општине Стари град Мила Поповић и члан Већа Александар Тодоровић. Они су са сарајевским колегама договорили сарадњу, која за циљ има заједничко аплицирање код европских фондова за пројекте који ће унапредити живот на ове две општине.