СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Награде најбољима

На данашњој седници Општинског већа једногласно је прихваћен захтев одбојкашког клуба «Скадарлија» за трошкове учешћа клуба на Финалном турниру првенства. Новчана помоћ је одобрена у износу од 95.450.00 динара. Пријатељима деце општине Стари град општина је упутила помоћ у вредности од 145.000 динара за покриће трошкова боравка седаманесторо деце у Грчкој на турнир кошарке.
У скалду са финансијским могућностима али и опредељењем, општина је и овај пут изашла у сусрет здравственим установама. У питању је Институт за урологију и нефрологију Клиничког центра Србије коме је упућена донација вредна око 104.000 динара.
Чланови Општинског већа једногласно су прихавтили захтев Филозофског факултета да им се обезбеде средства за замену електроинсталација. Вредност донације износи два милиона динара.

Пре почетка седнице Општинског већа председница општине уручила је новчане награде Вукици Вијсић, Александру Здравеском и Стевици Живанову, полицајцима ОУП Стари град. Уручивањем новчаних награда полицајцима Александру Стошићу и Милану Миленковићу из Станице полиције за безбедност и спасавање на рекама као и Јелени Јашовић из Управе за заштиту од пожара, општина је одлучила да прошири круг награђивања како би стимулисала раднике који остварују надпросечне резултате.