СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

У сусрет празницима

Традиционална манифестација «Ускршњи дани на општини Стари град» и ове године одржаће се под покровитељством општине а у организацији невладине организације «Пријатељи деце». Тим поводом на данашњој седници Општинског већа једногласно је одлучено да се са 47.000 динара помогне ова манифестација која има за циљ очување хришћанске традиције и народне прошлости.

Такође, одобрена је новчана помоћ у износу од 200.000 динара Краљевском Реду витезова «Богољубље» за извођење уметничког спектакла на Врбицу на платоу код Победника на Калемегдану.

У периоду од 17. до 22. априла Удружење грађана «МИКСЕР» одржаће се «Београдска недеља дизајна. Манифестација окупља најпознатије светске дизајнере архитекте, брединг и адвертајзинг експерте и пословне људе. За реализацију ове манифестације, општина је упутила новчану донацију у вредности од 450.000 динара.

Управи полиције Станици полиције за безбедност и спасавање на рекама, општина је упутила 1.100.000 динара за куповину неопходног спасилачког чамаца.

С обзиром да су завршени поступци јавне набавке за извођење грађевинско – занатских радова и избран најповољнији извођач радови на трећем и четвртом спрату Дома здравља «Стари град» почеће што пре, најавио је Небојша Бакарец, заменик председника општине.