СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Помоћ младима и награде за најхрабрије

Удружење грађана «Наша деца» које окупља и бави се децом са посебним потребама, сваке године уз помоћ пријатеља из Ковачице организује ликовну колонију у периоду од 12 до 17. јуна. За реализацију овогодишње ликовне колоније помоћ им је упутила општина у износу од 33.000 динара. Тридесет хиљада динара одобрено је и Удружењу « 6. Април» за покриће штампања каталога.
Академском кајак клубу « АКК Београд» додељена је донација у износу од 150.000 динара за одржавање кајак – кану регате.
У Музеју југословенске кинотеке у организацији Центра аматерског филма Југославије, у периоду од 22. до 25. јуна одржаће се ревија филмског стваралаштва деце из Србије и Црне Горе. Тим поводом општина је упутила донацију за реализацију овог пројекта у износу од 232.000 динара.
Женској шаховској екипи ОШ «Краљ Петар Први» општина је одобрила помоћ у износу од 175.000 динара за учешће на Првом европском шаховском првенству школских тимова.
Новчаном донацијом у вредности од 54.000 динара општина је помогла одлазак у Рим на балетско такмичење «ПРЕМО РОМА» ученицима балетске школе «Лујо Давичо».
Овогодишња међународна летња школа «Неки то воле вруће» коју организује Универзитет уметности одржаће се у Пироту у периоду од 8. до 18. јула и општина је за реализацију ове манифестације упутила помоћ у износу од 90.000 динара.
Предшколској установи «Дечји дани» за монтажу светиљки одобрена је донација у износу од 222.440 динара .
За изузетно залагање током прошлог месеца, председница општине Мирјана Божидаревић доделила је новчане награде полицајцима из ОУП Стари град и то Раденку Илићу, Милисаву Стиковићу и Ивану Марковићу. Осим њих новчане награде добили су и ватрогасац Драгољуб Стојаковић и речни полицајац Звонко Илић.