СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Балетска школа “Лујо Давичо” пред грађевинским радовима

Као и ранијих година, општина Стари град помогла је Европском парламенту младих, на тај начин што је покрила трошкове пута њиховој чланици за одлазак на 53. интернационалну седницу Европског парламента младих, која ће се ове године одржати у Кијеву. Дечји диспанзер Дома здравља “Стари град” добио је 117.155 динара за учешће трочлане делегације на Конгресу педијатара у Хрватској.
У оквиру помоћи невладиним организацијама, 150.000 динара је додељено удружењу ЕФЕСЕФ за организацију Осмог међународног фестивала студентског филма. Удружење студената ваздухопловства Машинског факултета “ЕУРОАВИА” добило је 100.000 динара за организовање конгреса који ће се одржати од 15. до 22. октобра.
Српској књижевној задрузи за куповину рачунара, штампача, скенера и фотокопир апаратa одобрено је 200.000 динара.
Општина Стари град је у мају ове године определила из буџета 1.998.000 динара за замену кровног покривача на згради Завода за заштиту споменика културе града Београда, овога пута додељено је још 321.259 динара за извођење допунских радова на замени крова.
Прихваћена је и конкурсна документација за грађевинско-занатске радове у подруму балетске школе “Лујо Давичо”. Да подсетимо, на Општинском већу су раније одобрена средства у износу од 6.200.000 динара за извођење грађевинско-занатских радова у подруму, у дворишту, светларнику и за санацију мокрих чворова у вешерају Балетске школе.