СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Помоћ здравству, спорту, хуманитарним организацијама…

На седници Општинског већа старог града, Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије одобрено је из буџета 140 845 динара за куповину инфузионе пумпе која омогућава лечење деце од акутне леукемије, малигних лимфома и других тешких хематолошких болести.
Ради лакшег организовања финалног турнира у вожњи фијакера у дисциплинама једнопрега, двопрега и четворопрега, Удружењу одгајивача коња липицанске расе одобрено је 40 000 динара.
Удружењима грађана, СОС телефон за жену и децу жртве насиља, додељено је 150 000 динара за плаћање рачуне и обезбеђивање основног материјала за рад.
Хуманитарном удружењу ”Дар” одобрено је 50 000 динара за покриће трошкова организације пројекта ”Спорт на дар” у периоду септембар-децембар 2006. године.
Хуманитарно удружење ”Дар” из Београда основано је као независно, непрофитно, невладино и ванстраначко удружење грађана. Основано је искључиво у добротворне, образовне и развојне сврхе а има за циљ пружање помоћи социјално најугроженијим, расељеним и свим другим лицима којима је помоћ потребна.
Као подршка организовању традиционалног јесењег кроса ученика са територије Старог града, Савезу спортова Стари град одобрено је из буџета 110 000 динара.
У циљу помоћи социјално најугроженијим ученицима основним школама ”Скадарлија”, ”Стари град” и ”Вук Караџић” је за куповину уџбеника за социјално најугроженије ученике, припало укупно 96 340 динара.
На овој седници одлучено је и да општина Стари град купи 100 примерака књиге-српског народног илустрованог календара ”Даница” за 2007. годину у којој ће бити објављени вредни текстови из области просвете, науке, историје, фолклористике, историје уметности очувања народне баштине, итд. Књига је опремљена тврдим повезом и богатим илустрацијама и има 500 страница. Цена примерка је 800 динара а овом куповином општина Стари град постаје покровитељ овогодишњег издања. Тако ће Вуковој задужбини из Београда бити уплаћено 80 000 динара.