РЕНОВИРАН ВРТИЋ „СКАДАРЛИЈА“

Општина Стари град уложила је око 13 милиона динара у реконструкцију вртића „Скадарлија „ Предшколске установе „Дечји дани“. Тим поводом Мирјана Божидаревић, председница општине и Ана Даниловић, заменица председнице општине, посетиле су обновљени вртић.
Њихови домаћини, Снежана Нешић, директорка ПУ „Дечји дани“ и Вања Најдановић, руководилац „Скадарлије“, провели су госте кроз реновирани објекат и упознали их са завршеним радовима. Комплетно је реновиран главни улаз, поплочани су ходници, окреченe собe, постављена је нова пвц – спољна столарија и потпуно преуређени санитарно хигијенски чворови.
Реновирана је и соба за децу са посебним потребама. Сређене су ограде на терасама дечјих соба на које су постављене и тенде. Вртић „Скадарлија“ ПУ „Дечји дани“, састоји се из две зграде, од којих је старија саграђена 1953. године. Тренутно је у овим објектима смештено више од 500 малишана предшколског узраста.
ПУ „Дечји дани“ су ове године прославили 90 година постојања и развоја предшколске активности на Општини Стари град.
Општина Стари град већ годинама улаже у уређење вртића. У марту ове године, доделила је предшколској установи „Дечји дани“ 8,3 милиона динара за набавку опреме. Сада је у току је процес набавке опреме за вртиће: „Мајски цвет“, „Теразије“, „Скадарлија“ и „Дамбо“.
Вртић „Липа“ у Солунској 19 већ је добио дечје терасе а његово двориште је сада зеленије, са новим растињем, цвећем али и са новим клупама и љуљашкама за децу. Планирано је и увођење видео надзора. На згради обданишту „Мрвица“, које се налази на Копитаревој градини, реновирана је фасада, а радови су износили око 3 милиона динара.
Староградска обданишта добила су нове ормаре, столове, столице, полице за играчке, креветиће за бебе и старију децу, анатомске столице, сигурносне маске за радијаторе, неонске плафоњере и другу опрему.
У претходне четири године Општина је уложила у сређивање и опремање 11 објеката вртића Предшколске установе „Дечји дани“ преко 50 милиона динара.