RENOVIRAN VRTIĆ „SKADARLIJA“

Opština Stari grad uložila je oko 13 miliona dinara u rekonstrukciju vrtića „Skadarlija „ Predškolske ustanove „Dečji dani“. Tim povodom Mirjana Božidarević, predsednica opštine i Ana Danilović, zamenica predsednice opštine, posetile su obnovljeni vrtić.
Njihovi domaćini, Snežana Nešić, direktorka PU „Dečji dani“ i Vanja Najdanović, rukovodilac „Skadarlije“, proveli su goste kroz renovirani objekat i upoznali ih sa završenim radovima. Kompletno je renoviran glavni ulaz, popločani su hodnici, okrečene sobe, postavljena je nova pvc – spoljna stolarija i potpuno preuređeni sanitarno higijenski čvorovi.
Renovirana je i soba za decu sa posebnim potrebama. Sređene su ograde na terasama dečjih soba na koje su postavljene i tende. Vrtić „Skadarlija“ PU „Dečji dani“, sastoji se iz dve zgrade, od kojih je starija sagrađena 1953. godine. Trenutno je u ovim objektima smešteno više od 500 mališana predškolskog uzrasta.
PU „Dečji dani“ su ove godine proslavili 90 godina postojanja i razvoja predškolske aktivnosti na Opštini Stari grad.
Opština Stari grad već godinama ulaže u uređenje vrtića. U martu ove godine, dodelila je predškolskoj ustanovi „Dečji dani“ 8,3 miliona dinara za nabavku opreme. Sada je u toku je proces nabavke opreme za vrtiće: „Majski cvet“, „Terazije“, „Skadarlija“ i „Dambo“.
Vrtić „Lipa“ u Solunskoj 19 već je dobio dečje terase a njegovo dvorište je sada zelenije, sa novim rastinjem, cvećem ali i sa novim klupama i ljuljaškama za decu. Planirano je i uvođenje video nadzora. Na zgradi obdaništu „Mrvica“, koje se nalazi na Kopitarevoj gradini, renovirana je fasada, a radovi su iznosili oko 3 miliona dinara.
Starogradska obdaništa dobila su nove ormare, stolove, stolice, police za igračke, krevetiće za bebe i stariju decu, anatomske stolice, sigurnosne maske za radijatore, neonske plafonjere i drugu opremu.
U prethodne četiri godine Opština je uložila u sređivanje i opremanje 11 objekata vrtića Predškolske ustanove „Dečji dani“ preko 50 miliona dinara.