РАСХЛАДНИ УРЕЂАЈИ У ВРТИЋИМА НА СТАРОМ ГРАДУ

На седници Општинског већа Старог града одржаној 5. јула, одлучено је да се Предшколској установи „Дечји дани“ додели 755.890 динара за куповину 28 клима уређаја за просторије у којима бораве деца. Због повећаног броја деце која су током паклених дана доживела топлотни удар или су дехидрирали, општина ће изаћи у сусрет свим вртићима, а посебно ће се водити рачуна да расхладне уређаје добију деца од 1 до три године, обзиром да се васпитачи у вртићима на Старом граду придржавају правила да их не изводе напоље.
Општина Стари град је на захтев Института за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије из буџета издвојила 2.500.000 динара за санацију санитарних чворова.

 

Највећу суму новца општина Стари град је овом приликом доделила Филолошком факултету у износу од 7.250.000 динара. Највећи амфитеатар на овом факултету „Сала хероја“ биће потпуно реновирана. Наиме, новац ће бити искоришћен за занатско-грађевинске и елекро радове. Средства у износу од 76.000 динара добиће и ОШ „Михаило Петровић Алас“ за набавку опреме за физичко васпитање.

Природњачком музеју додељена су новчана средства у износу од 140.000 динара за куповину компјутера и штампача, а Музеју позоришне уметности одобрено је 402.045 динара за реконструкцију бродског пода у згради музеја у Јевремовој бр.19. Установи за за музичко-сценску делатност „Југоконцерт“ додељено је 800.000 динара за набавку репро материјала и опреме за дувачку секцију и секцију жичаних инструмената за Симфонијски оркестар РТС-а.

Општина Стари град определила је 650.000 динара за извођење геотехничких истражних радова за потребе санације летњих базена у објекту Јавног предузећа СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Такође, за монтажу громобранске инсталације овом јавном предузећу додељено је 1.965.000 динара, док је за адаптацију хидромашинске и термотехничке инсталације (филтери за воду) отворених и затворених базена издвојено 2.000.000 динара.

Помоћ невладиним организацијама

Настављено је и са дотацијама невладиним организацијама, те је овом приликом Удружењу грађана Ромски центар „Дорћол“ додељено 60.000 динара за организацију турнира у малом фудбалу, шаховском клубу „Гамбит“ додељено је 39.000 динара за трошкове учешћа у првој лиги Србије, Српском демократском форуму одобрено је 60.000 динар а за пружање бесплатне правне помоћи избеглицама, Удружењу грађана „Свети спас“ припало је 200.000 динара за пружање разних врста помоћи интерно расељеним лицима, док је ватерполо клубу „Београд“ додељено 70.000 динара за трошкове учествовања на првенству Србије за млађе категорије. Општина ће манастиру Високи Дечани доделити 360.000 динара за трошкове штампања мале монографије манастира Високи Дечани.

Награде полицајцима месеца

Општина Стари град сваког месеца додељује три равноправне новчане награде полицајцима запосленим у МУП-у Србије ОУП Стари град и од прошле године награђује и најбољег полицајца из полицијске станице „Безбедност на рекама“. На седници Општинског већа одлучено је да се награде од 4.000 динара повећају на 5.000 динара, што се такође односи и на најбољег ватрогасца месеца.

Захвалнице председници

На адресу општине Стари град стигле су две захвалнице упућене председници Мирјани Божидаревић. Балетска школа „Лујо Давичо“ изразила је захвалност општини на помоћи без које не би могао бити реновиран сутеренски простор у школи, који ће почетком нове школске године добити нов намештај за ђачке свлачионице. Општина је овој школи купила и расхладне уређаје за балетске сале на другом и трећем спрату и балетске патике за ученике. Захвалност општини изразила је и председница хора „Браћа барух“, госпођа Марлена Веинбергер Павловић, а поводом новчане помоћи за учешће на светском фестивалу Зимрија у Израелу.