ПОМОЋ ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ “НИКОЛА ТЕСЛА”

Помоћ Електротехничкој школи “Никола Тесла”

На седници Општинског већа одржаној 11. јула одлучено је да се 35.030.000 динара определи Електротехничкој школи “Никола Тесла” за замену дотрајале фасадне столарије новом дрвеном столаријом. Општина Стари град одобрила је новчана средства и ОШ “Јанко Јовичевић” из Гораждевца у износу од 1.350.000 динара за куповину агрегата који ће школи током године обезбедити електричну енергију. Затим, новац ће се потрошити и за опремање лабораторије за хемију и биологију, као и за куповину хемијских средстава за коришћење базена у кругу школе.

Такође, на истој седници Општинског већа одлучено је да се Клиничко болничком центру “Земун” – Неуролошком одељењу одобре средства из буџета општине за набавку специјализованог софтвера за базу података и два рачунара са принтерима. Новчана средства од 100.000 динара одобрена су Дому за душевно оболела лица “Чуруг” из Чуруга за набавку неопходних лекова.

Општина Стари град наставља са обновом Јавног предузећа СРПЦ “Милан Гале Мушкатировић”, па је на седници Већа одлучено да се за набавку система за анализу, контролу и побољшање квалитета воде у базенима определи 2.350.000 динара.

За ангажовање професиoналног обезбеђивања Ботаничке баште “Јевремовац” општина Стари град одобрила је 350.000 динара, док је за хонораре професионалног водича одобрено 150.000 динара за 2007. годину. У намери да “Јевремовац” током лета прими што више посетилаца општина Стари град од 1999. године организује бесплатан обилазак Ботаничке баште за све заинтересоване грађане уз пратњу стручног водича. Окупљање је сваке суботе у 12 часова испред капије Ботаничке баште.