РАДОВИ НА ТЕНИСКИМ ТЕРЕНИМА ГОТОВИ ДО ПОЛОВИНЕ АПРИЛА

Драган Ђилас, градоначелник Београда, Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, и Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе, обишли су данас градилиште у СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић”, поводом припрема за АТП турнир „Serbian Open”, који ће се одржати од 2. до 10. маја. Обиласку градилишта присуствовали су Горан Крецловић, члан Градског већа, Горан Ђоковић, директор АТП турнира, и Петар Поповић, директор овог спортског центра.Том приликом Горан Ђоковић уручио је градоначелнику Ђиласу симболичну прву улазницу за предстојећи турнир.

– У протеклих неколико месеци урађен је велики посао да би Београд добио овај АТП турнир. На простору на коме до пре пар месеци није било ничега сада ниче један читав спортски центар са великим паркинг простором и теренима. Градитељи гарантују да ће све бити завршено на време и мислим да ће ово бити објекат којим ће се Београд и Србија поносити – рекао је Драган Ђилас.
Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, рекла је да ће, када радови буду завршени, овај спортски центар бити место на коме ће моћи да уживају сви Београђани и његови посетиоци и изразила задовољство што је општина Стари град дала свој допринос уређењу тог простора.
Горан Ђоковић, директор АТП турнира, рекао је да ће терени бити завршени до 20. априла, када ће их тестирати деца Београда. Он се захвалио граду Београду, Републици Србији и општини Стари град на обезбеђеним средствима и поверењу које је указано породици Ђоковић. Тренутно се ради на уређењу терена и постављању монтажних трибина, које ће на централном терену имати 7.000 места, док ће на помоћним теренима бити још две монтажне трибине са 1.000 и 1.500 места.
Секретаријат за спорт обезбедио је средства за закуп трибина, ВИП шатора и осветљење у износу од 87,5 милиона динара. Општина Стари град уступила је своју парцелу и помоћни објекат, а Министарство за спорт обезбедило је 40 милиона динара. Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда увешће јавну расвету, уредити водовод, канализацију, прилазе и паркинг, за шта је издвојено 198 милиона динара. ЈКП „Београд-пут” је, поред извођења радова на изградњи паркинга, асфалтирао пролаз до Савског кеја, а до краја марта очекује се и асфалтирање самог прилаза Центру, на крају улице Тадеуша Кошћушка.
Предстојећи АТП турнир „SerbianOpen” одржаће се од 2. до 10. маја. Турнир ће бити у рангу са онима у Марсељу и Умагу, а за наградни фонд од 450.000 евра такмичиће се тенисери из Србије, Хрватске, Шпаније, Француске и Аустрије. Очекује се да овај турнир посети укупно око 110.000 гледалаца. Међународна права на емитовање продата су у више од 50 земаља.