КУЛТУРА НА ДЛАНУ

У свечаној сали основне школе „ Дринка Павловић“ данас је одржана презентација пројекта „ Авантура култура – мултимедијални водич кроз свет културе и спорта” за све ученике основних школа у Београду.

„ Пројекат смо покренули пре две године и тада захваљујући Градској општини Стари град представили смо се ученицима шестог разреда свих београдских школа. Ове године општина је са 500.000 динара наставила да нам помаже“, рекао је Марко Раденовић, један од десеторо младих људи из удружења „Културни код“, који је и покретач овог занимљивог пројекта. У акцији која је покренута 15. фебруара и трајаће до 15. марта поделиће се 140.000 дискова у 190 основних школа.

Путем водича ученици ће се упознати са више од сто културних и спортских институција, манифестација које се једном месечно дешавају у Београду. Саставни део водича је „Авантура култура – пасош“ који представља јединствену омладинску картицу са низом бенефиција (од бесплатних до посета са попустом) што представља додатну мотивацију да млади посете неки од културних догађаја. Уз “цд и пасош” основци ће добити и “културну мапу” и адресар свих институција које се налазе у водичу.

Ристо Рацо, члан Општинског већа, поздравио је ученике и њихове наставнике а Удружењу „Културни код“ упутио подршку Општине за реализацију једног оваквог пројекта. Обавестио је присутне да је општина Стари град недавно отворила и “Канцеларију за младе” са циљем да пружи помоћ и подршку младим људима, њиховим активностима и пројектима.

Реализацију пројекта „Авантура култура“, осим Општине Стари град подржали су и Градски секретаријат за образовање, Телеком Србија, Ерсте банка, Туристичка организација Београда, Министарство културе Србије, Државна лутрија и многе медијске куће.