„ПУШТЕН У РАД“ КОНТЕЈНЕР ЗА ПЕТ АМБАЛАЖУ

У дворишту Трговачке школе у Хиланадрској 1, данас је свечано “пуштени у рад“ контејнер за ПЕТ амбалажу, уз присуство ученика другог разреда, наставника, директора, чланова Савета за екологију општине Стари град, на челу са председницом општине госпођом Мирјаном Божидаревић.

Ови контејнери направљени су у облику велике флаше са пресом која под притиском на ручку смрска пластичну флашу која се као таква убацује у контејнер, а када сe напуни односи се у ђачку компанију CREATIVE TEAM .

„ Главни кривац“ за постављење контејнера за ПЕТ амбалажу је ученица Маја Колев која се одазвала прошлогодишњем позиву секретара Савета за екологију госпође Љиљане Петровић, када су ђаци Трговачке школе учествовали у свечаном отварању дечјег игралишта код Споменика обалским радницима ( код Савског пристаништа), и од тада су увек спремни за сваку акцију Савета. „ Управо због њихове жеље и помоћи одлучили смо да овај контејнер поставимо овде. Још један овакав постављен је у вртићу „Скадарлија“, каже Љиљана Петровић, секретар Савета за екологију.

„ Општина Стари град већ дуги низ година подржава и организује многе еколошке акције. Почев са еколошким радионицама по вртићима, сређивањем паркова на својој територији, трудимо се да едукујемо младе да знају да чувају и одржавају своју животну средину. Трудићемо се да овакве контејнере поставимо по свим школама и вртићима и тако дамо пример млађима како да поштују околину у којој живе, чувају је и одржавају“ рекла је Мирјана Божидаревић, председница општине.

Овом догађају присуствовали су чланови ДВД „Стари град“ и Дејан Козић, председник Друштва за бригу особа ометених у развоју.