РЕНОВИРАНА ВЕЛИКА САЛА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ДЕЦЕ

Општина Стари град реновирала је велику централну салу за киротерапију

Клинике за рехабилитацију „ Др Мирослав Зотовић“. Постављен је нови под, окречени су зидови, направљени нови ормани и полице, пресвучене струњаче и направљена постоља за подне струњаче. У ове радове је уложено око 2,5 милиона динара. Тим поводом, ову еминентну установу су 11. јуна. посетили Мирјана Божидаревић председница општине Стари град и Вјера Радовић, члан Општинског већа, где су их, поред осталог особља, дочекали директор Др Стеван Јовић и начелник службе Др Србислав Стевановић.

– Општина Стари град већ дужи низ година помаже и здравствене установе и то не само на нашој територији (наравно оне су приоритет), већ и широм Београда и дошао је на ред и овај центар за рехабилитацију. С обзиром да ову салу користе деца за рехабилитацију и терапију, било нам је важно да се одлучимо да уложимо средства у њено реновирање – рекла је Мирјана Божидаревић.

Она је додала да сређена сала деци која овде долазе омогућује да у једном лепшем и пријатнијем простору изводе вежбе и сигурно је да им је тако лакше да превазиђу своје проблеме, а тиме су и запосленима омогућени бољи услови.

– Реновирање сале је дало нову слику: све је веселије и ведрије. Деци је пријатно и нама је пријатно. Свако се овде сада осећа лепше него раније. Испоштовано је све оно што је требало да постоји у оваквој једној сали за ову врсту терапија.

Захваљујемо се добрим људима из општине Стари град који су нам помогли – рекао је др Србислав Стевановић.

Како је навео, сваки дан на одељењу и терапијама клинике ”Др Мирослав Зотовић» лечи се око 100 пацијената. Они се налазе у разноразним стањима које могу да задесе децу у узрасту од рођења до 18-19 година. Све оно што одрасле људе може да задеси током живота, то се у ово клиници збрињава, у зависности од узраста и болести или повреде (оштећења, обољења).