ПРВАЦИ СТАРОГ ГРАДА

У осам староградских основних школа данас је кренуло 479 ђака првака.

Почетак школске године обележен је традиционалном добродошлицом најмлађим школарцима „Ја сам првак Старог града“, коју спроводи Градска општина Стари град са жељом да им први школски дан остане у трајном сећању.

Председник Дејан Ковачевић присуствовао је данас свечаном пријему за 25 ђака првака у ОШ „Стари град“, где им је уз добродошлицу уручио и пригодне поклоне.

– И ја се сећам првог дана у школи и имаo сам трему као и ви. На вама је само да учите и растете а ми ћемо да бринемо о осталим стварима. Ускоро ћемо да набавимо нове прозоре за школу, а када постанете трећаци – добићете и компјутере на поклон – рекао је Дејан Ковачевић.

Догађају су присуствовали и заменик председника Дејан Стефановић, као и помоћник председника Душан Раичковић

Градска општина Стари град припремила је за све прваке, лепо дизајниране медаље и мајце “Ја сам првак Старог града“, са качкетом за безбеднији долазак у школу, као и неопходан школски прибор: перницу са две графитне оловке, резачем и гумицом, паковање фломастера, водене бојице, лењир и бојанку. Све лепо упаковано у еколошку платнену торбицу на којој пише „Ја сам првак Старог града“.

Стари град – 479 првака кренуло у школу

У школску 2012/13. годину у осам основних школа на Старом граду први пут је кренуло 479 ђака првака. Тако је у ОШ за заштиту вида „Драган Ковачевић“ кренуло 12, у ОШ „Вук Караџић“- 97, ОШ „Михајло Петровић Алас“ – 88, ОШ „Браћа Барух“ – 56, ОШ „Скадарлија“ – 45, ОШ „Краљ Петар Први“ – 44 и у ОШ „Стари град“ 25 првака. Највећи број 112 првака ове године је уписано у ОШ „Дринка Павловић“.