ПРОРАДИЛА ФОНТАНА У НАСЕЉУ МИКА АЛАС НА ДОРЋОЛУ

Дан београдских фонтана почео је данас када су у рад пуштене четири фонтане. Београђани су имали прилику да уживају у целодневном мултимедијалном догађају поред сваке од њих, под називом „ Београд поручује- замисли жељу“.

Обновљена фонтана у насељу Мика Алас на Дорћолу, у присуству председнице ГО Стари град Мирјане Божидаревић, пуштена је у рад у 13 часова и представљаће ново место окупљања младих овог краја.

На урбаној забави у организацији Милице Церовић наступиле су хип- хоп и break dance школе које су се међусобно такмичиле.

– Ова фонтана направљена је пре 30 година и никада није пуштена у рад. Грађани који овде станују окупили су се око иницијативе за њену ревитализацију и сређивања простора око ње. Ми у општини смо прихватили иницијативу и израдили пројекат и уступили га градском секретаријату за комуналне и стамбене послове који је у рекордном времено средио фонтану – рекла је председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић. Како је додала, у знак захвалности нашим суграђанима који су тако дуго чекали да фонтана проради, општина ће преузети на себе сређивање околне зелене површине.