ДАН БЕОГРАДСКИХ ФОНАТАНА

Целодневни мултимедијални догађај Дан београдских фонатана биће одржан данас под називом „Београд поручује: Замисли жељу”. Програм ће се одвијати код четири обновљене фонтане, код СЦ „Ташмајдан” (у 11,00 сати), у насељу Мика Алас на Дорћолу (13,00), на Калемегдану (15,00 ), и у пролазу Безистан (17,00), које ће тог дана свечано бити пуштене у рад.

Од 11 часова код обновљене фонтане код СРЦ „Ташмајдан” одвијаће се програм „Музика и покрет”, који ће водити Тања Петровић, наша позната каратисткиња. Наступиће Етнокарате клуб „Нипон”, плесачи ирског плеса, џудисти, гимнастичарке спортског клуба „Ритам” Милене Рељин, а биће изведена и представа о борилачким вештинама. Фонтана у насељу Мика Алас на Дорћолу биће од 13 часова ново место окупљања младих, када ће наступити ди-џејеви и неколико београдских денс група. Почетак рада обновљене фонтане „Борба човека са змијом” на Калемегдану у 15 часова обележиће концерт класичне музике војног оркестра „Станислав Бинички” под диригентском палицом Павла Медаковића.

Централни догађај, у оквиру манифестације „Београд поручује: Замисли жељу”, одиграће се отварањем фонтане „Девојка са шкољком”, у Безистану, у 17 часова, а Београђанима ће се представити “Београдски дискиленд оркестар”.