ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА РАДОВА УДРУЖЕЊА ЖРТАВА НАСИЉА „ХАЈ’Р”

У Кући Ђуре Јакшића, сутра у 16 часова, биће отворена продајна изложба радова Удружења жртава насиља „Хај’р”. Уз подршку Савета за родну равноправност Градске општине Стари град, на изложби ће бити представљени радови настали као део креативних радионица чланица Удружења.

– Традиционални вез, уникатни накит, декупаж, слике на црепу, као и разни украсни предмети, биће део сутрашње продајне изложбе. Целокупан приход је намењен за набавку књига и неопходног прибора за нову школску годину. Зато позивамо све суграђане да дођу у Кућу Ђуре Јакшића, на изложбу чији је циљ оснаживање и охрабривање жена и деце, жртава насиљa – каже председница Скупштине општине и Савета за родну равноправност ГО Стари град Мила Поповић.

Удружење жртава насиља „Хај’р” прво је удружење у Србији које су основале саме жртве које су извесно време боравиле у сигурним кућама. По изласку, основале су удружење које су назвале скраћеницама од речи „Храбре, Аутентичне, Јединствене и Равноправне”.

Подсећамо да је уз подршку Савета за родну равноправност ово удружење 15. јула организовало протест поводом убиства Олге Ловрић, коју је супруг усмртио на наочиглед њихова три сина и убиства Маје Ђорђевић и њеног сина Михаила испред Центра за социјални рад.

Циљ Савета за родну равноправност општине Стари град је подстицање и унапређење родне равноправности, сузбијање породничног насиља, као и економско оснаживање жена. Савет је крајем маја ове године потписао Европску повељу о родној равноправности. Тим чином, Стари град се прикљчио великој породици европских градова и општина које уважавају принципе једнаких могућности.