КО ПРОДАЈЕ ОБАЛУ НА ДОРЋОЛУ?

Поводом информације да се у слободној продаји у огласима појавио део обале на Дунаву код Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић” и због бројних позива суграђана који су нас претходних дана звали у вези с тим, општина Стари град жели да саопшти следеће:

Општина Стари град нема никакве надлежности над земљиштем које се налази у наведеном огласу, али у интересу свих грађана Београда од Републичке дирекције за имовину Републике Србије тражимо утврђивање свих чињеница у вези са овим случајем. Потпуно разумемо интересовање и изненађеност суграђана и постављамо питање како је могуће да се, како стоји у агенцијском огласу, продаје „водно земљиште на Дорћолу површине 52 ара, димензије 130×40 метара”.

У огласу стоји и „да је могућа градња хотела на води, већи плутајући објекат-сплав, град марина, јахтинг клуб, балон хала, аква парк и други спортски садржаји”. Продавац наводи да постоји и „решење о водним условима”, а као контакт за продају на сајту „Хало огласа” наведена је фирма „Феникс систем доо”.

У илустрацији уз оглас види се да се ради о речној површини уз обалу на Дорћолу, па желимо да знамо откуд некоме у приватном власништву део реке Дунав, и по ком основу он даје у даљу продају ово јавно добро. Очекујемо хитан одговор недлежних служби.

Градска општина Стари град