OСНОВАН РВАЧКИ СПОРТСКИ КЛУБ „СТАРИ ГРАД“: БЕСПЛАТНО ЧЛАНСТВО И ТРЕНИНЗИ ЗА СТАРОГРАДСКУ ДЕЦУ, УЗРАСТА ОД ДЕВЕТ И ВИШЕ ГОДИНА

Спортска породица на Старом граду богатија је за Рвачки спортски клуб „Стари град“. Тим поводом  је у просторијама СРПЦ „25.мај – Милан Гале Мушкатировић“ потписан протокол о сарадњи овог рвачког спортског клуба са Градском општином Стари град, у складу са применом свих епидемиолошких мера.
Потписивању протокола, којим је такође, рвачком спортском клубу одобрено коришћење имена „Стари град“, присуствовали су заменик председника општине Стари град Александар Тодоровић, члан Већа општине задужен зa спорт Недељко Јовановић, генерални секретар Спортског савеза Стари град Мирко Вујовић, директор Рвачког спортског клуба „Стари град“ Дамјан Ђорђевић, некадашњи јуниорски репрезентативац, као и чланови староградске спортске породице Ђорђевић.
„Наша идеја је да децу окренемо правим вредностима и да им пружимо могућност да квалитетно и бесплатно користе своје слободно време бавећи се спортом. Ово је један од бројних програма који најмлађим суграђанима омогућавају да се определе за спортске садржаје у складу са њиховим жељама и афинитетима“, нагласио је заменик председника Александар Тодоровић, који је као активни спортиста играо кошарку у неколико домаћих клубова.

„Подржали смо оснивање рвачког клуба јер сматрамо да је привилегија имати овакве ентузијасте попут породице Ђорђевић у нашој локалној заједници. Сва деца узраста од 9 година и навише неће плаћати клупску чланарину и моћи ће да се бесплатно баве овим базичним спортом захваљујући одлучности ових људи“, истакао је Недељко Јовановић, некадашњи рукометни репрезентативац и својевремено један о најбољих рукометаша Света.
Староградске најмлађе рваче, у свим старосним категоријама, подучаваће стиловима и тајнама овог спорта вишеструки јуниорски и кадетски шампион, некадашњи репрезентативац у грчко римском и слободном стилу, Дамјан Ђорђевић. Тренинзи ће се одвијати два пута дневно, пре и после подне, на струњачама мале сале СРПЦ „25 мај – Милан Гале Мушкатировић“.
„Рвањем сем бавим од раног детињства. Трудићу да знање и искуство које сам стекао на бројним домаћим и међународним такмичењима пренесем староградским клинцима. Надам се да ће наша средина поново изнедрити врхунске рваче, будуће шампионе. Желим да се од срца захвалим општини Стари град што је подржала и помогла оснивање рвачког клуба“, истакао је Дамјан Ђорђевић, двадесет четворогодишњи Дорћолац, некадашњи члан Рвачког клуба „Партизан“.
Почетак рада Рвачког спортског клуба „Стари град“ својим присуством подржали су Ђорђевићеви тренери и колеге рвачи, као и спортски пријатељи и комшије са Дорћола