ПРЕДСЕДНИК МЕЂУНАРОДНОГ КРИКЕТ САВЕЗА ЕВРОПЕ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

У оквиру посете Крикет федерацији Србије, Ник Пинк, председник Међународног крикет савеза Европе и директор за регионални развој крикета старог континента, посетио је и општину Стари град. Њега је примио члан Већа општине Петар Бојовић, који је изразио велико задовољство што општина Стари град има прилику да се укључи у промоцију овог спорта у Србији.

– Крикет федерацију Србије препознали смо као организацију која је преузела дужност за популаризацију овог спорта међу младима. Спортске вредности су многи занемарили, али општина ће се и даље трудити да промовише спортски дух и подржава пројекте разних спортских организација– рекао је Петар Бојовић.

Ник Пинк, председник Међународног крикет савеза Европе, стигао је у Београд на позив

Хариса Дајча, председника Крикет федерације Србије, како би се упознао са структуром и радом домаћег савеза и да би упознао све релевантне представнике овог спорта у земљи.

– Утисци су веома позитивни. Задовољни смо структуром и великом укљученошћу домаћих кадрова као и бројем домацих играча. Терен у Лисичјем јарку, који користе домаћи играчи, задовољава крикет стандарде. Такође, и терен Спортског центра “Милан Гале Мушкатировић”, на којем тренирају државни првак екипа “Сари Град” и репрезентација Србије у крикету, у одличном је стању – рекао је Ник Пинк приликом обиласка терена СЦ “Милан Гале Мушкатировић”.

– Наша општина Стари Град на којој се налази и Крикет федерација Србије, али и најтрофејнији клуб, од самог почетка је била уз нас и помагала нам у првим и најтежим корацима успостављања овог дивног спорта. Захваљујући помоћи коју остварујемо у оквиру наших годишњих програма успевамо да одржавамо развој омладинског и школског крикета већ четири године – истакао је председник Крикет федерације Србије Харис Дајч.

Гост из Енглеске је додао и да је импресиониран изузетно добром сарадњом између локалних власти и крикет клуба “Стари град”.

– Таква сарадња је основа развоја спорта у једном граду, у једној заједници, то важи и за Брајтон одакле долазим, али и за Лондон где је седиште енглеског крикета. Права је реткост да не само држава, већ и локална заједница стаје иза једног малог спорта – закључио је Пинк.