ПОЗНАТИ РЕДИТЕЉ МИЛУТИН ПЕТРОВИЋ НА ЧЕЛУ УК „ПАРОБРОД“

Староградска Установа културе „Пароброд“ у Капетан Мишиној добила је новог руководиоца. Наиме, на јучерашњој седници Скупштине ГО Стари град, већина одборника изабрала је Милутина Петровића, дипломираног редитеља за вршиоца дужности директора „Пароброда“, локалне установе културе, месту афирмације уметника из читаве Србије и региона, препознатљивом по свом аутентичном програму.

Милутин Петровић рођен је у Београду 1961. године где је завршио своје школовање. Након дипломирања на Факултету драмских уметности – одсек филмска и телефизијска режија, започиње своју професионалну каријеру. Режирао је пет дугометражних филмова и готово све врсте телевизијских форми („Доме слатки доме“, Тимофејев шоу на ТВ Б 92, Петком у 22, „Поповање“ и многе друге). Из његовог богатог филмског стваралаштва издваја се документарни филм „У име народа“ из 2015. године, док је ове, 2017. године на РТС-у режирао дечију играну серију „Плашко Храбровић“.

Осим филмске продукције, Петровић се бави режирањем позоришних представа и активно учествује у развијању адвертајзинг сцене у Србији. Оснивач је у уредник инеренет радија „Нови радио Београд“ и аутор је бројних чланака и књига. За свој рад је награђиван више пута. Од 2007. до 2014. године радио је на Академији уметности као редовни професор, а од 2010. гостује као професор на Факултету за медије и комуникацију Универзитета Сингидинум, док у марту ове године постаје редовни професор на Факултету за економију, финансије и администрацију.