ОДРЖАНА 14. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО СТАРИ ГРАД

Четрнаеста седница Скупштине општине Стари град одржана је у четвртак, 7. децембра, у присуству 48 од укупно 56 одборника, колико броји пуни сазив староградског парламента, који су разматрали десет тачака дневног реда.

Скупштина је, у оквиру прве тачке дневног реда, потврдила мандате новим одборницима Бојани Митровић, са изборне листе „Ивица Дачић – СПС – Јединствена Србија“, Милошу Палигорићу, са изборне листе „Борис Тадић, Чедомир Јовановић – Савез за бољу Србију – Либерално демократска партија, Социјалдемократска странка” и Драгану Палиповићу, са изборне листе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка”.

У наставку рада, већином гласова присутнох одборника, усвојена је Одлука о изменама и допунама одлуке о буџету ГО Стари град за 2017. годину (пети ребаланс), којом су укупни приходи и примања буџета у 2017. години утврђени у износу од 873.239.477 динарa.

За новог члана Већа градске општине Стари град изабран је Бранко Миљуш, такође, већином гласова присутних одборника.

Староградски локални парламент је потом разматрао и усвојио предлог приоритетних програмских задатака на припремању и опремању грађевинског земљишта на територији ГО Стари град, као и одлуку о расписивању јавног конкурса за избор директора ЈП СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“.

У оквиру осме тачке Дневног реда усвојен је Локални акциони план за младе ГО Стари град за период 2017-2021, а на предлог Административне комисије и решења о персоналним изменама у Савету за прописе и Савету за грађевинске и комуналне послове.

Староградска скупштина је, већином гласова присутних одборника, за новог вршиоца дужности директора Установе културе ГО Стари град именовала познатог позоришног редитеља Милутина Петровића.