ПOСЕТА ВРТИЋУ „СКАДАРЛИЈА“

Челници Градске општине Стари град, посетили су данас вртић „Скадарлија“. Повод посете био је разговор са домаћинима Снежаном Нешић, директорком ПУ „Дечји дани“ и Смиљом Проле, руководиоцем вртића „Скадарлија“, на тему шта је до сада општина урадила на реновирању ове предшколске устанoве и шта још планира да уради.

Мирјана Божидаревић, председница општине, Небојша Бакарец, заменик председника општине и Вјера Радовић, члан Општинског већа, обишли су објекат вртића и посетили децу која су им приредила мали програм састављен од песме и рецитације. Тамо су попричали са децом, поиграли се са њима, а од малишана су добили и поклоне-дечје цртеже.

„Овако велики објекат захтева и много улагања. Ми смо овде већ улагали а наставићемо и ове године, када нас очекује замена фасадне столарије, а у следећој години планирамо да средимо двориште“, рекла је Мирјана Божидаревић.

Према речима Вјере Радовић, радови који је општина финансирала углавном су везани за безбедност деце: подови, светиљке, маске за радијаторе. Она је навела шта је урађено и у осталим вртићима на Старом граду, нарочито у вртићу „Липа“ и истакла да су скоро свуда постављени клима уређаји, као и то да ће се поставити и нови тамо где недостају.
Општина Стари град већ годинама уназад константно помаже предшколску установу „Дечји дани“, што је једно од њених примарних опредељења. У последње четири године (2004-2008) уложено је више од 50 милиона динара. Општина је у више наврата помагала и сам вртић „Скадарлија“. Тако су за овај вртић 2005. купљени шток и врата, а 2006. године уложено скоро 9 милиона динара за грађевинско-занатске, лимарске и електро радове. У истом периоду, 410.000 динара опредељено је за радове на ремонту лифтова, грађевинско-занатске радове и набавку опреме.

До краја 2008. године општина ће уложити још око 10 милиона динара у вртић „Скадарлија“, иначе највећивртић на Старом граду површине 3500 квадрата (двориште 6500), а планирани су радови на комплетној замени столарије, реновирању мокрих чворова и подова, као и молерају.