ПОМОЋ ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ “ДАНИЦА ЈАРАМАЗ” ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ

Градска општина Стари град, одлуком Општинског већа на седници која је одржана 22. априла, обезбедила је новчану помоћ у висини од 530.000 динара Предшколској установи “Даница Јарамаз” из Косовске Митровице. Помоћ је намењена за куповину електричног казана и електричног шпорета у коме ће се припремати храна за малишане из дечијих вртића.

У оквиру манифестације „Мала матура велико срце“, која је одржана у мају прошле године, захваљујући помоћи општине Стари град, Скупштине града и многобројних компанија у Београду је боравило 1272 „малих матураната“ са Косова и Метохије.

Општина је до сада више пута помогла грађанима у српској енклави Гораждевац. Општина је обезбедила боравак деце из Гораждевца у одмаралишту „Стеван Филиповић“ на Дивчибарама, а новчана средства у износу од 1.350.000 динара издвојена су за ОШ “Јанко Јовичевић” из Гораждевца за куповину агрегата који је обезбедио електричну енергију. Затим, општина је обезбедила новац за опремање лабораторије за хемију и биологију, као и за куповину хемијских средстава за коришћење базена у кругу ове школе. Средствима из буџета општине купљени су и комбајн, прскалица за жито и берач кукуруза за мештане који се баве пољопривредом.