САДЊОМ 50 МЛАДИЦА ДРВЕЋА ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

Поводом Светског дана планете Земље, а у оквиру акције “Зелени градови Србије”, Савет за екологију ГО Стари град данас је организовао сађење 50 садница зимзеленог и листопадног дрвећа, у паркићу крај Саве, код Споменика обалским pадницима,

поред Бранковог моста. Догађају су поред чланова Савета за екологију на челу са Андреом Симонов, присуствовали Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град и заменица Ана Даниловић, које су засадиле прву садницу (на слици), припадници Добровољног ватрогасног друштва “Стари град“, “Пријатељи деце Старог града“, као и представници ЈКП „Зеленило Београд“.

Половина ових садница је истовремено посађена у основним школама Браћа Барух, Вук Караџић, Михајло Петровић Алас, Стари град и Краљ Петар први, а акцију су предводили чланови Општинског већа.

Иницијатори акције су Министарство заштите животне средине и просторног планирања, Народна канцеларије председника републике и Институт за шумарство, који су свим пријављеним општинама у Србији (њих око 100) поклонили по 50 садница, које ће бити посађене истог дана.

На Старом граду су засађене младице високих лишћара и четинара и то: украсне шљиве, багрема, јасена, јавора, липа и тује. Како наводе из „Зеленила“, право је време за садњу, а ово дрвеће ће се током лета интензивно заливати па се очекује да за десетак година постигну пуну величину.