ПОМЕН БРАНИСЛАВУ НУШИЋУ

Удружење драмских писаца Србије, 19. јануара, на Богојављење, организовало је годишњи помен Браниславу Нушићу на Новом гробљу.

Парастос је служио протосинђел Арсеније Никитовић, док су на гробу нашег великог драматурга говорили: Миодраг Ђукић, председник Удружења драмских писаца Србије, Жељко Каран, који је победио на анонимном конкурсу Удружења драмски писаца за најбољу драму и Љиљана Стјепановић, глумица, добитница Нушићеве награде за животно дело, Нушићевих дана за 2009. годину, и Небојша Нушић, представник Српско – цинцарског друштва “Луњина”. Испред општине Стари град помену је присуствовала Мирослава Стопић, члан Општинског већа.

Миодраг Ђукић је подсетио да је Нушић 1937. године основао Удружење драмских писаца и да је ово удружење на 60-то годишњицу смрти писца почело да даје годишње помене и да је ово 12 година. Жељко Каран је прочитао текст о нашој свакодневици са смешне стране, а глумица Љиљана Степановић своју песму о покушају посланика Скупштине да глумцима укину статус уметника и назову их „извођачима радова.“