ИЗЛОЖБА „ЈА КАЖЕМ НЕ“

Изложба радова студената Факултета информационих технологија са смерова: Графички дизајн и Дизајн интерактивних медија, под називом „Ја кажем не“, отворена је 15. јануара у Кући Ђуре Јакшића у Скадарлији. Изложба ће трајати до краја јануара.

На отварању изложбе Кућа Ђуре Јакшића је била тесан простор за бројне студенте, професоре и друге посетиоце ове интересантне изложбе.

Изложбу је отворила Мирослава Стопић, члан Општинског већа Старог града, која је изразила своје велико задовољство што има прилику, да у име општине и у своје лично име, поздрави студенте ауторе радова и њихове професоре.

– Мене је пре свега импресионирала друштвена ангажованост аутора и спремност младих људи да кажу не бахатости, насиљу и некултури…., и да у својим радовима искажу жељу да се врате праве и добре вредности, које су се негде изгубиле током протеклих година – рекла је Мирослава Стопић .

Неда Тодоровић, организатор изложбе и доцент на Факултету, рекла је да су изложени радови студената од прве до треће године и да студенти показују јасан став према многим стварима које су део наше свакодневнице, а на које они, као млади али самосвесни људи гледају врло критички и са неодобравањем. Њихово не упућено је некултури, нетолеранцији, расизму, рату, неодмерености, погрешним вредностима, кичу, убијању животиња, одрастању, пасивности, неодговорности која угрожава животе. Наши студенти су рекли не али у исто време постављају питање посетиоцима изложбе: А чему ви то кажете не?

Отварање изложбе улепшали су Аријана Катавић, саветник за студијске програме која је отпевала песму уз музичку пратњу Игора Марковића на саксофону, иначе студента Факултета информационих технологија.

Факултет информационих технологија (ФИТ) налази се у Тадеуша Кошћушка 63, поред спортско рекреативног центра „Милан Гале Мушкатировић“ на Дорћолу. Изложба ће трајати до краја јануара.