ЕКО ПОРТАЛ ДАНАС ЗВАНИЧНО ПОЧЕО СА РАДОМ

Еко портал општине Стари град данас је званично почео са радом. Миомир Рајчевић из Медијског едукативног центра, који је био носилац овог пројекта, каже да је еко портал замишљен као место на којем ће се грађани, студенти и ученици основних и средњих школа састајати са представницима локалне самоуправе и заједнички радити на очувању и унапређењу животне средине и побољшању квалитета живота.

„За првих педесет регистрованих посетилаца сајта обезбедили смо бесплатну вожњу бродом „Београд 25“. Првих педесет посетилаца који пошаљу и фотографију снимљену на тему „Стари град који волим“ учествоваће на такмичењу за мобилни телефон. За ревносне посетиоце који видео клип поставе на youtube обезбедили смо два места у летњем филмском кампу“, истакао је Миомир Рајчевић из Медијског едукативног центра.

Садржај сајта намењен је свима, али у Савету за екологију општине Стари град кажу да ће се кампања популаризације сајта развијати ка деци школског узраста. Могућности еко портала су у складу са најмодернијим интернет технологијама. Поред вести и блога, Еко портал има и могућност директног преноса догађаја. Од занимљивости које привлаче пажњу посетилаца је и могућност гледања документарних филмова, који обрађују тему заштите животне средине.

Цео пројекат Савета за екологију и Медијског едукативног центра подржало је и Министарство за заштиту животне средине и просторног планирања.

Адреса Еко портала је www.eko-portal.net