ПОЛИЦАЈЦИ МЕСЕЦА ОКТОБРА

На седници Општинског већа одржаној данас, 25. новембра, Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град наградила је најбоље полицајце и ватрогасце за октобар 2010. године. Новчану награду у висини од 5.000 динара и незванично признање “Полицајац месеца” за октобар 2010, припали су Милосаву Стиковићу, Николи Зубовућу и Александру Крстићу из Полицијске станице „Стари град”, Слободану Јекићу из „Речне полиције“, као и припаднику ватрогасне бригаде Александру Здравковићу.

-Пријављен сам за ову награду, највише због мог рада на нацрту пројекта „Полиција у заједници“, који говори о побољшању сарадње полиције и општине са грађанима и укључивање грађана у рад на сопственој безбедности, а све у складу са националном стратегијом полиције, у циљу усклађивања са стандардима ЕУ – рекао нам је инспектор Александар Крстић.

Ватрогасац Александар Здравковић каже да су га колеге пријавиле за ову награду, због његовог истицања у ватрогасним интервенцијама које су иначе увек ризичне и опасне по живот.

Општина Стари град традиционално, већ осму годину за редом награђује најуспешније полицајце и ватрогасце са своје територије. Током протеклих година, општинску награду добило је више од 400 полицајаца, који су се посебно истакли на очувању јавног реда и мира, имовине и безбедности грађана Старог града. У овој, 2010. години, за награђивање „Полицајаца месеца“ општина је из буџета издвојила 300.000 динара.