КОНКУРС ЗА НАЈБОЉИ ЦРТЕЖ У „ХАОСУ“

Галерија „Хаос“ позива младе уметнике, до 40 година старости, који негују цртеж као ликовни израз, да пошаљу своје радове са пријавама на конкурс који ће трајати од 22. новембра до 04. децембра. Наградa за цртеж се додељује из фонда „Владимир Величковић“ а њен новчани износ је годишњи приход уметникове националне пензије.

Прошлогодишњи лауреати – Немања Мате Ђорђевић и Александар Бунчић излагаће у галерији „Хаос“ од 21. децембра до средине јануара 2011, када ће бити објављен лауреат или лауреати за ову календарску годину. Трећа добитница Ана Кнежевић је током фебруара месеца ове године већ имала своју самосталну изложбу у галерији „Хаос“.

– Ми подржавамо младе талентоване ствараоце који посебно негују у свом опусу цртеж, било да су сликари, графичари, вајари или примењаши.

У сарадњи са академиком Владимиром Величковићем установљена је награда за цртеж која се додељује на крају сваке календарске године – каже Борка Божови ћ, уметнички директор галерије „Хаос“ .

Изложбу Немања Мате Ђорђевић и Александар Бунчић ће у уторак, 21. децембра у 20 сати, отворити академик Владимир Величковић.