ПОКЛОНИ ЗА МЛАДЕ УМЕТНИКЕ

Малишане староградских вртића, чији су се ликовни радови посебно истакли на изложби „Ја сам светло Старог града”, коју је у склопу „Улице отвореног срца” организовала општина, угостио је данас председник општине Марко Бастаћ и уручио им поклоне.

Петнаесторо малих уметника се у пратњи родитеља, окупило у Бастаћевој канцеларији, који им се захвалио и честитао, а потом поделио сетове за цртање, како би их охрабрио да наставе да развијају свој таленат. Поред тога, малишани ће своју креативност усавршити и следеће суботе на креативним радионицама које су такође саставни део поклон пакета.

– Нажалост, буџет општине је на историјском минимуму, али и поред тога смо водили рачуна да поклони буду такви да подстичу њихову креативност. Сврха свега овога је да за 50 година створимо савршене услове за живот на Старом граду – изјавио је Марко Бастаћ председник Старог града.
Сваки дечији цртеж се може сматрати својеврсним ремек – делом. Ипак, у општини сматрају да је најважније најпре препознати таленат, а затим га пажљиво неговати и развијати.

Општина је јесенас вртићима на Старом граду упутила позив за учешће у ликовном конкурсу на тему „Ја сам светло Старог града“. Преко 160 пристиглих цртежа је 1. јануара било изложено у холу општине, а најбољи међу њима трајно ките општинску зграду.