ПОКЛОНИ ЗА МАЛИШАНЕ НА ОНКОЛОГИЈИ

Поводом 15. фебруара, Светског дана деце оболеле од рака, представници београдских општина Стари град и Савски венац посетили су малишане на Педијатријском одељењу Института за онкологију и радиологију Србије. Чланови општинских Већа Стари град и Савски Венац, Ђорђе Лазаревић и Дарко Чуданов, као и Бојан Марић, координатор Канцеларије за младе Стари град, уручили су директорки Педијатрије Лејли Париповић, лед телевизор марке „Philips“, за потребе дневног боравка Дечјег одељења.

Ова хумана акција ће се наставити крајем фебруара, када ће малишани поново добити донацију за даље опремање њиховог дневног боравка.

– С обзиром на лошу економску ситуацију у земљи и немогућност здравствених установа да буду опремљене по најновијим стандардима, друштвена заједница је та која треба да препозна које су то установе које никако не би требало да трпе због материјалне ситуације. Наше општине су препознале потребу да се помогне педијатријско одељење Института за онкологију на међународни дан деце оболеле од рака. Донирали смо телевизор већих димензија, како би у заједничкој просторији где деца проводе највише времена после терапије, она имала могућност да се опусте, забаве и да квалитетно прате тв емисије значајне за њихов развој – рекао је Ђорђе Лазаревић, који је за дугогодишњу сарадњу и разумевање од колектива и деце Института добио Диплому за велико срце.

Дарко Чуданов је истакао да ће та општина у наставку акције, донирали замену дотрајалог намештаја на одељењу.

– Помоћ веома значи деци. Лечење малигних болести је дуготрајно и траје од неколико месеци, па до годину и више година. Деца овде проводе доста времена и сада ће имати нови начин да им оно брже прође – рекла је Лејла Париповић, домаћин и директорка Службе педијатријске онкологије.

Малишани, који су одушевљено дочекали данашње госте, на поклон су добили и играчке конзоле, продавнице играчака „Pilot toy“, које је им је учио власник Дарко Поповић.