POKLONI ZA MALIŠANE NA ONKOLOGIJI

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, predstavnici beogradskih opština Stari grad i Savski venac posetili su mališane na Pedijatrijskom odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Članovi opštinskih Veća Stari grad i Savski Venac, Đorđe Lazarević i Darko Čudanov, kao i Bojan Marić, koordinator Kancelarije za mlade Stari grad, uručili su direktorki Pedijatrije Lejli Paripović, led televizor marke „Philips“, za potrebe dnevnog boravka Dečjeg odeljenja.

Ova humana akcija će se nastaviti krajem februara, kada će mališani ponovo dobiti donaciju za dalje opremanje njihovog dnevnog boravka.

– S obzirom na lošu ekonomsku situaciju u zemlji i nemogućnost zdravstvenih ustanova da budu opremljene po najnovijim standardima, društvena zajednica je ta koja treba da prepozna koje su to ustanove koje nikako ne bi trebalo da trpe zbog materijalne situacije. Naše opštine su prepoznale potrebu da se pomogne pedijatrijsko odeljenje Instituta za onkologiju na međunarodni dan dece obolele od raka. Donirali smo televizor većih dimenzija, kako bi u zajedničkoj prostoriji gde deca provode najviše vremena posle terapije, ona imala mogućnost da se opuste, zabave i da kvalitetno prate tv emisije značajne za njihov razvoj – rekao je Đorđe Lazarević, koji je za dugogodišnju saradnju i razumevanje od kolektiva i dece Instituta dobio Diplomu za veliko srce.

Darko Čudanov je istakao da će ta opština u nastavku akcije, donirali zamenu dotrajalog nameštaja na odeljenju.

– Pomoć veoma znači deci. Lečenje malignih bolesti je dugotrajno i traje od nekoliko meseci, pa do godinu i više godina. Deca ovde provode dosta vremena i sada će imati novi način da im ono brže prođe – rekla je Lejla Paripović, domaćin i direktorka Službe pedijatrijske onkologije.

Mališani, koji su oduševljeno dočekali današnje goste, na poklon su dobili i igračke konzole, prodavnice igračaka „Pilot toy“, koje je im je učio vlasnik Darko Popović.