ПОДЕЛА ИНДУСТРИЈСКЕ СОЛИ ЗА ЗИМСКУ СЕЗОНУ 2021/2022

Градска општина Стари град обавештава Старограђане, управнике и представнике стамбених заједница, као и представнике предузећа, радњи и угоститељских објектата да је почела подела индустријске соли за зимску сезону 2021/22. годину.

Индустријска со се може подићи сваког радног дана, без новчане накнаде, на два дистрибутивна пункта на Старом граду:

  • У просторијама Услужног центра Градске општине Стари град у Македонској 42 (улаз из Нушићеве улице), у времену од 9 до 16 сати (за грађане и представнике стамбених заједница)
  • У спортском центру „25.мај – Милан Гале Мушкатировић“, Тадеуша Кошћушка 63, сваког радног дана од 9 до 16 часова (за јавне установе и привредне субјекте).

Подсећамо суграђане и привредне субјекте да је за преузимање индустријске соли потребно понети само личну карту или неку другу важећу личну исправу.

Напомињемо да се веће количине индустријске соли преузимају на пункту СЦ„25.мај – Милан Гале Мушкатировић“.

Градска општина Стари град апелује на суграђане да на време обезбеде неопходне количине индустријске соли за предстојеће зимске дане.

За све додатне информације Старограђани, управници и представници стамбених заједница, као и привредни субјекти се могу обратити општинском Контакт центру на телефонски број 0800 077775 (помоћ оператера тастер 0) и Одељењу за комуналне послове и комуналну инспекцију на 011/3227-104.

Подсећамо суграђане, управнике стамбених заједница, као и представнике предузећа, радњи и угоститељских објектата да су по Одлуци о комуналном реду (члан 36) током зимских услова обавезни да уклањају снег и лед „са тротоара ширине до 5м који се налази испред зграде, односно припадајуће грађевинске парцеле, испред пословних зграда и пословних простора, испред стамбено-пословних зграда, испред објеката у изградњи, испред и око неизграђеног грађевинског земљишта”. Према Одлуци за то су „одговорна правна и физичка лица која користе те непокретности као власници, односно корисници непокретности или као закупци или као непосредни држаоци те непокретности“.

Комунална инспекција Управе Градске општине Стари град ће контролисати и санкционисати физичка и правна лица која током снежних падавина не испуњавају своју обавезу у складу са овом Одлуком.