ИЗЛОЖБА МУЗЕЈА БИЦИКАЛА И ПОП КУЛТУРЕ “20 ЦОЛА” У УК ПАРОБРОД

 

Почетком априла, у Пароброду, са својим експонатима по први пут представиће Вам се Музеј бицикала и поп културе „20 цола“ из Крагујевца.

Пројекат „20 Цола„ проистекао је из љубави према неким старим и добрим временима друге половине 20 века где је у животима младих бицикл заузимао једну од најважнијих улога у њиховом одрастању кроз забаву и спорт. Идеја овог музеја је да представи публици тај живописни свет младих и њихових двоточкаша кроз раскош дизајна бицикала тог доба и неодвојиву везу са поп културом уопште, која је кроз музику, филм, моду, спорт и развој видео игара немерљиво утицала на тадашњи квалитет живота.

У просторијама Пароброда биће изложено преко 70 експоната, од тога преко 30 различитих модела бицикала и других возила на педале из периода између 1940-те и 1990-те године. Публици поред бицикала, биће представљени и неки од експоната везаних за поп културу друге половине 20. века као што су старе конзоле видео игара, ретро рачунари и играчке…

Изложба је прво велико представљање рада Музеја „20 цола“ и део је велике донаторске кампање усмерене ка обезбеђивању фондова за преко потребни изложбени простор који би омогућио несметани рад овог јединственог музеја у нашој земљи и региону.

Отварање изложбе планирано је за петак, 2. април у 19 часова и трајаће до 21. априла 2021. године.