ПОЧЕЛА АКЦИЈА „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД“

Градска општина Стари град већ годинама, заједно ЈКП „Зеленило Београд“, учествујe у традиционалној акцији „За зеленији Београд“.

Циљеви акције, коју је још 1986. године на Старом граду покренула наша општина, а коју ЈКП „Зеленило Београд” на градском нивоу одржава четрнаести пут за редом у десет градских општина, су развијање еколошке свести, промовисање културе живљења и очување зелених површина у нашем граду.

Као и сваке године, међу суграђанима који се пријаве за такмичење које се спроводи на општини Стари град, бирају се по троје најбољих у пет категорија:

1. Најлепша зелена површина око стамбене зграде

2. Најлепши балкон

3. Најлепша зелена површина испред пословних објеката

4. Најлепше школско двориште

5. Најлепше зеленило око предшколске установе

Градска општина Стари град обавештава заинтересоване суграђане, скупштине/савете зграда, вртиће, школе и компаније да је пријављивање за акцију почело 30. маја, и да траје до 30. јуна.

Ваше пријаве можете доставити на маил: еkologija@starigrad.org.rs – слањем имена, презимена, адресе, броја телефона и фотографије.

ГО Стари град вас позива да заједно дамо пример како се треба односити према средини у којој живимо кроз подизање еколошке свети грађана о значају, заштити и унапређењу зелених површина и животне средине на нашој општини.

Све додатне информације о акцији „За зеленији Београд“ на Старом граду се могу добити позивом на број: 330-0-606.

Напомињемо да најбољи у свих пет категорија са Старог града учествују у такмичењу на нивоу града Београда.

Подсећамо да је награда у категорији за „Најлепши балкон” прошле године припала Старограђанки Стани Крчмар Наумовић из Улице кнеза Симе Марковића 9 (горња слика)