ПЕНЗИОНЕРИ СТАРОГ ГРАДА КРСТАРИЛИ БРОДОМ „БЕОГРАД 25“

Градска општина Стари град, у сарадњи са ЈП СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, огранизовала је две бесплатне вожње бродом „Београд 25“ за пензионере Старог града. Бесплатно једноипочасовно крстарење измамило је осмех на лицима Старограђана, који су спас од августовске врелине данас пронашли на доку код Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“. Београдско лето лакше се подноси крај река, у шта је имала прилику да се увери и друга тура пензионера Старог града на крстарењу од Дунавског кеја до Аде Међице и назад.

Председник општине Стари град Дејан Ковачевић пожелео је окупљенима добродошлицу, похваливши њихову активност упркос високим температурама.

„Желим вам леп провод током обиласка нашег града са река. Драго ми је да сте активни и надам се да ћете учествовати и у другим акцијама наше општине, као што је шумадијски излет кроз Тополу, Опленац, Орашац и Аранђеловац, који ћемо опет организовати у септембру. Уколико вам је потребно да извршите поправке по кући, за вас имамо и бесплатне услуге староградског мајстора, као и помоћ геронто домаћица. Најстарији суграђани чине значајан део општине и наша идеја је да вам кроз овакве програме омогућимо пријатнију свакодневицу и помогнемо око основних потреба“, рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Стари град.

Старограђани су се упознавали, разговарали, са нестрпљењем очекујући знак за полазак брода. Станишевић Ивка (76) поносна је на свој крај око Студентског парка, за који каже да је најлепши део Београда.

„Први пут сам на крстарењу и одушевљена сам показаном пажњом према нама. Важно нам је да пензионерске дане испунимо на квалитетан начин, а крстарење Дунавом и Савом је свакако један од њих.

За Ивкиним столом седео је и господин Ратко Петронијевић (73), који себе назива ,,старим Дорћолцем”.

– Колико ми се допада ова акција, показује то да већ други пут крстарим бродом ,,Београд 25″. Живим близу општине и редовно се информишем о актуелностима и пројектима за пензионере. Човек је део природе, те му то окружење највише и прија. Осим што је крстарење бесплатно, добра је прилика да упознамо своје комшије и дружимо се са њима током сат и по времена пловидбе.

Једна од 33 пензионера који су данас пошли на крстарење Дунавом и Савом бродом „ 25 Београд“ била је госпођа Иванка Мрчић.

„У новинама и телевизији видела сам обавештење да општина Стари град организује бесплатно једноипочасовно крстарење бродом и одмах сам се пријавила. Ово је пре свега један хумани гест од стране наше општине, јер већина пензионера је финансијски угрожена и ово што је бесплатно много нам значи, а уједно нам се пружа прилика да ове тропске дане проведемо на реци у дружењу.

Прва тура са 33 пензионера која је 9. августа 2013. године запловила од 10 часова, уживала је дуж маршруте: СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ – Ушће – Калемегданска тврђава – Пристаниште – београдски мостови – Ада Циганлија – Ада Међица – СРПЦ ,,Милан Гале Мушкатировић”, а друга тура се очекује од 17 часова. Старограђани имају још мало времена да се пријаве за летњи обилазак река. Пријаве се прикупљају до 12. августа позивом на телефонски број кол центра општине Стари град: 011/ 78- 52-999.