ПРОДАЈA УЏБЕНИКА НА ЈАВНИМ ПОВРШИНАМА МОГУЋА УЗ ПОШТОВАЊЕ ЗВАНИЧНИХ ПРОЦЕДУРА

Поводом интервенције Комуналне полиције у спречавању нелегалне продаје половних уџбеника и књига у Косовској улици, и изјава нелегалних препродаваца, објављених у дневним новинaма „Новости“ и „Наше новине“, на београдским странама 5. септембра, у којима се наводи:

    • „да су трговци уџбеницима у Косовској послали у неколико наврата дописе председнику општине Стари град Дејану Ковачевићу да им се омогући да тај посао обављају легално и да их не јури Комунална полиција“;
    • „да господин Ковачевић уопште није био заинтересован за причу и неки договор“,

ради објективног и истинитог информисања јавности достављамо вам следеће саопштење Градске општине Стари град:

Дејан Ковачевић, председник Градске општине Стари град, у петак, 30. августа 2013. године, примио је представнике нелегалних препродаваца књига, на њихов захтев, у просторијама општине Стари град.

Након што је саслушао усмене захтеве представника нелегалних препродаваца књига, предочено им је да је могуће организовати продају половних уџбеника и књига на простору Трга Николе Пашића, уз поштовање услова и процедура које важе за све подносиоце захтева за заузеће јавних површина (што укључује и плаћање заузећа).

Нелегалним препродавцима књига наглашено је да се званично обрате дописом председнику и Већу Градске општине Стари град које ће размотрити њихов захтев.

Ниједан допис нелегалних препродаваца до сада није достављен Градској општини Стари град.