ВОЛОНТЕРИ НА ПРАКСИ У ГО СТАРИ ГРАД

У оквиру програма ’’Универзитетске радне праксе’’- БГ Пракса 2012. једанаест студената добило је могућност да од 24. априла стичу практично искуство у Градској општини Стари град. У сарадњи са Центром за развој каријере, а под покровитељством Града Београда, студенти завршних година факултета већ трећу годину за редом имају прилику да уз помоћ ментора примене знање стечено у досадашњем школовању.

Начелник Управе Општине Стари град, Дејан Ковачевић , обавио је разговор са кандидатима који су потом , сходно квалификацији, распоређени на одговарајуће позиције ( управно-правни послови из грађевинске области, биланиста главне књиге трезора и директних корисника буџета, новинар, грађевински инспектор, уредник књижевног програма у Установи културе ’’Пароброд’’ ). Планирано је да пракса траје четири месеца , а трошкове превоза и топлог оброка ће финансирати Град.

Након завршене праксе студентима ће се издати потврда и евентуална препорука за даље запослење. Основна идеја целог програма је жеља да се студентима помогне да започну каријере које захтевају додатно усавршавање или обуку након завршеног факултета.