ОДРЖАНО ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО СТАРОГРАДСКИХ ОСНОВАЦА У КОШАРЦИ ЗА ОСНОВЦЕ 5. И 6. РАЗРЕДА: НАЈБОЉИ СУ ДЕЧАЦИ „ДРИНКЕ“ И ДЕВОЈЧИЦЕ „СКАДАРЛИЈЕ“

Oпштинско првенство основаца у кошарци за ученике 5. и 6. разреда староградских основних школа одржано је данас у организацији општине и Спортског савеза Стари град. У спортској сали Кошаркашког клуба „Динамик“ на Дорћолу, домаћину општинског такмичења у кошарци, окупило се по шест екипа, састављених од дечака и девојчица, петака и шестака. Најбоље су биле репрезентације OШ „Дринка Павловић“ у мушкој, и ОШ „Скадарлија“ у женској конкуренцији.

„Данас смо заокружили циклус такмичења у кошарци на општинском нивоу. Задовољни смо јер су општина и Спортски савез Стари град обновили традицију школских спортских такмичења, у којима је учествовало много талентоване деце. Међу њима има дечака и девојчица који већ активно тренирају, а то нам је био и основни циљ јер сви знамо колико су спорт и физичка активност значајни за правилно психо-физичко одрастање младих генерација“, поручио је Недељко Јовановић, члан Већа општине задужен за спорт и најавио предстојећа такмичења староградских школа у одбојци и футсалу.

Коначни пласман школског првенства староградских основаца 5. и 6. разреда“ у кошарци у мушкој конкуренцији: 1. ОШ „Дринка Павловић“ 2. ОШ „Михаило Петровић Алас“ 3. ОШ „Вук Караџић“. У женској конкуренцији прва је ОШ „Скадарлија“ друга је ОШ „Краљ Петар Први“, а треће место су освојиле девојчице из ОШ „Михаило Петровић Алас“.

Подсећамо да је Градска општина Стари град  организовала низ бесплатних програма за најмлађе Старограђане. За ђаке прваке бесплатну школу пливања, а за најмлађе основце до четвртог разреда бесплатну „Школу спорта“ у СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић – 25. мај“.