ОПШТИНА СТАРИ ГРАД И ВОЛОНТЕРИ У АКЦИЈИ ПОДРШКЕ ИМУНИЗАЦИЈИ

У великој сали Скупштине општине Стари град, председник општине Радослав Марјановић одржао је састанак са волонтерима Црвеног крста, а поводом организације масовне имунизације на територији општине Стари град. Састанку су присуствовали: Александар  Пантелић, секретар Црвеног крста Стари град, Мариа Марков и Александар Пуача, помоћници председника општине.

Председник је искористио прилику да се захвали волонтерима Црвеног крста што су се још једном одазвали позиву да помогну својим суграђанима када је то најпотребније.

Желимо да нашу сардњу подигнемо на један много виши ниво због чега смо одлучили да Црвени крст Стари град буде партнер општини у функционисању волонтерског сервиса. Оснивањем Волонтерског сервиса желимо да мотивишемо младе људе да се укључе и на тај начин пруже допринос својој заједници – навео је Марјановић.

Говорећи о поводу за овај састанак, Марјановић је навео да се сви налазимо у тренутку када улазимо у последњу фазу борбе против пандемије вируса Ковид 19, а ту је подршка волонтера од изузетно велике важности. У наредном периоду наш заједнички задатак биће да помогнемо најстаријим суграђанима, али и свима онима којима је потребна помоћ приликом пријављивања на портал еУправе и доласка на пунктове где ће се иста спроводити. Такође, навео је, да је тренутно активан и општински Контакт центар који је на располагању нашим суграђанима за информације у вези поменуте имунизације. Са друге стране, општина је обезбедила и возила за превоз свих суграђана који нису у могућности да самостално дођу до Дома здравља, где се тренутно врши вакцинација.

Желимо да будете наши партнери и желимо да радимо заједно, јер је то једини начин да постигнемо резултате. Ово је ваша кућа и ми ћемо се трудити да вам обезбедимо најбоље услове за рад. Такође, желимо да промовишемо и афирмишемо волонтеризам, не само у кризним ситуацијама, већ и у циљу упознавања и размене знања и вештина између самих волонтера – нагласио је Марјановић.

Секретар Црвеног Александар Пантелић се захвалио председнику општине и присутнима на енергији и труду који свакодневно улажу. Истакао је да је претходна година била изазовна и непредвидива за све нас, али упркос томе, волонтери Црвеног крста су били уз своје комшије, несебично пружајући сву своју помоћ.

Волонтерски ангажман није спонтана активност. Укључивање у волонтерски рад омогућава појединцима стицање важних знања и нових животних и радних вештина. – истакао је Пантелић.

Пантелић је најавио да ће Црвени крст у наредном периоду преузети координацију Волонтерског сервиса општине и самим тим све активности које су се до сада спроводиле, подићи на један виши ниво.

За све неопходне информације у вези са пријављивањем за вакцинацију грађани се могу обратити општинском контакт центру на број 011/7852-999, у периоду од 08.00 до 16.00 часова.