ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ПОВОДОМ МАСОВНЕ ИМУНИЗАЦИЈЕ

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић и заменик председника Александар Тодоровић посетили су, данас, Дом здравља Стари град где су се састали са директорком др Весном Јањушевић поводом почетка имунизације становништва против вируса Ковид 19.

У разговору са директорком ове установе Марјановић је истакао да је општина Стари град спремна да пружи потпуну логистичку подршку и стави на располагање све капацитете како би се процес имунизације што пре окончао а живот наших суграђана коначно вратио у нормалне токове.

Председник општине је упознао директорку са плановима у вези са огранизацијом контакт центра и волонтера који ће од данас бити на располагању грађанима за све потребне информације али и за помоћ оним комшијама који нису у могућности да самостално дођу на место где ће се вршити вакцинација, када за то дође време.

Наш заједнички задатак је да омогућимо да грађани, који искажу интересовање за вакцинацију против Ковида 19, на брз и ефикасан начин то и остваре, а општина је спремна да свима изађе у сусрет како пружањем свих неопходних информација, тако и пријавом на портал еУправе. Сматрамо да ће ово свакако највише користити нашим најстаријим суграђанима али и свима онима којима је потребна помоћ приликом пријављивања. Са друге стране, свим нашим најстаријим комшијама који изразе жељу да приме вакцину а нису у могућности да дођу на место на коме ће се вршити вакцинација, општина ће обезбедити превоз и волонтере-рекао је Марјановић.

Директорка се захвалила општини што је показала солидарност и одговорност у овим тешким временима за све нас. Изразила је задовољство што ни овог пута подршка локалне самоуправе није изостала и осврнула се на претходни период када је општина уступила просторије МЗ Варош-Капија за потребе ковид амбуланте где је постављен шатор – чекаоница али и обезбедила гасне грејалице.

Др Јањушевић је истакла да је Дом здравља Стари град са својим запосленима спремно дочекао прве пацијенте који су изразили жељу да приме вакцину и, како је рекла, до сада је то учинило 30 наших комшија, старијих од 75 година. Такође је напоменула да ће ангажовање општинског контакт центра и учешће волонтера бити велика подршка у овом процесу јер ће у наредним данима тај број бити знатно већи, план је да у Дому здравља на дневном нивоу вакцину прими око 150 наших суграђана. Динамика имунизације зависиће од пристизања вакцина.

На крају састанка саговорници се усагласили да је важно да се што више грађана пријави за вакцинацију како би се имунизација окончала у што краћем року, а локална самоуправа је пружити подршку Дому здравља како би се овај процес одвијао на ефикасан начин.

За све неопходне информације у вези са пријављивањем за вакцинацију грађани се могу обратити контакт центру на број 011/7852-999, у периоду од 08.00 до 16.00 часова.