ПРЕДСЕДНИК РАДОСЛАВ МАРЈАНОВИЋ: Општина је партнер и подршка активностима које за циљ имају унапређење рада просветних радника и квалитетније школовањe деце

У великој сали Градске општине Стари град данас је одражана Седма скупштина Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом Републике Србиje, у складу са свим прописаним епидемиолошким мерама.

На Скупштини су учествовали представници, директори, наставници и дефектолози 48 школа ове образовне заједнице, чији је председник Силвана Павловић, директорка ОШ за заштиту вида „Драган Ковачевић“ са Старог града.

Седмој Скупштини заједнице присуствовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Секретаријата за образовање и дечју заштиту Града Београда, Секретаријата за инвестиције, Завода за унапређење васпитња и образовања и Удружења дефектолога Србије.

Учеснике и госте данашње скупштине поздравио је домаћин скупа Радослав Марјановић, председник општине Стари град, која је Заједници школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом Републике Србиje уступила велику салу за овај радни састанак.

„На нас можете увек да рачунате јер је образовање и унапређење услова и квалитета школовања све наше деце један од приоритета у раду општине. Већ смо обавили састанке са свим директорима староградских школа како бисмо системски, у сарадњи са Градом и Републиком, на најбољи начин унапредили амбијент у коме се образују основци и средњошколци на Старом граду. Ваша заједница обавља изузетно важан друштвени задатак. Зато желимо да општина буде партнер и подршка активностима које за циљ имају унапређење рада просветних радника и квалитетније школовањe деце са сметњама у развоју и инвалидитетом”, истакао је председник Радослав Марјановић.

Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом окупља 48 школа наше земље, од којих се 16 налази у главном граду.

„Данас дефинишемо седам приоритета у нашем даљем раду. Договaрaмо се о трибинама, округлим столовима, семинарима и пројектима које спроводимо, као и о сарадњи са сличним школама у региону. Захвални смо Граду и министарству, а највише нашој општини на подршци Заједници и посебно, на помоћи коју пружа школи за заштиту вида „Драган Ковачевић“ са Старог града“, истакла је Силвана Павловић, председница Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом Републике Србије.