OДРЖАНА ОСМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД: УСВОЈЕН ПРВИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2021.ГОДИНУ

Осма седница Скупштине градске општине Стари град одржана је 25. фебруара, у складу са свим епидемиолошким мерама, у присуству 47 од укупно 56 одборника, колико броји пун сазив локалног парламента. На почетку рада Скупштине одборнике је о тренутној епидемиолошкој ситуацији и о току имунизације на Старом граду известио председник општине Радослав Марјановић.

“Градска општина Стари град пружа комплетну логистичку подршку у процесу масовне имунизације Министартсву здравља и нашем локалном Дому здравља. Општина је обезбедила волонтере који дежурају у две смене у Дому здравља , превозна средства којима се возе најстарији суграђани до пункта за вакцинацију као и кол центар који помаже грађанима да се пријаве за имунизацију. На Старом граду је од 13. јануара када је започео процес имунизације више од 14 хиљада Старограђана примило прву дозу вакцине у нашем локалном Дому здравља. Такође велики број Старограђана је примио вакцину и на Београдском сајму. Формално цео процес имунизације се спроводи на основу споразума, и по упутствима и препорукама Института за јавно здравље Србије “ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ”

Уједно, ово је био и одговор на једно од одборничких питања, а цео процес је наишао на подршку и одобравање одборника, који су након усвајања записника разматрали шест тачака Дневног реда седнице.

Скупштина је у оквиру прве тачке, већином гласова, усвојила Одлуку о изменама и допунама одлуке о буџету Градске општине Стари град за 2021. годину. Првим ребалансом укупни приходи и примања буџета у 2021. години утврђени су у износу од 448.463.410. динара. Основне измене које су условиле одлуку о ребалансу односе се на увећање прихода општине и обезбеђивање додатних средстава за бесповратно суфинансирање активности на унапређењу својстава зграда на Старом граду.

Одборници локалног парламента су у наставку рада разматрали и усвојили Кадровски план Градске општине Стари град за 2021. годину, Одлуку о изменама и допунама Статута Установе културе Градске општине „Стари град“, као и извештаје о пословању, за период јануар–децембар 2020. коју су претходно усвојили и Управни и Надзорни одбор општинске установе културе.

Скупштина је у оквиру последње тачке дневног реда разматрала и усвојила Извештај о раду локалног омбудсмана за 2020. годину.

„Формално-правно ово је годишњи извештај. Тачније, извештај се односи од тренутка када смо без примопредаје дужности 11. септембра почели поново да радимо као локални омбудсмани у интересу наших грађана, иако је формално заштитник грађана успостављен 2016. године. Нисмо затекли писане трагове, предмете, ни записнике нашег претходника. Отворили смо комуникацију са грађанима, упутили их на надлежне правне истанце по питању њихових захтева, обезбедили адекватне просторије за рад, сходно законским прописима и успоставили сарадњу са градским и републичким омбудсманом. Све у интересу наших суграђана,“, истакао је овом приликом локални омбудсман Градске општине Стари град Јован Кнежевић.

Усвајањем овог извештаја завршена је осма редовна седница Скупштине Градске општине Стари град.