ОДРЖАНО ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У РОЊЕЊУ НА ДАХ

На базенима Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ одржано је девето Отворено првенство Србије у роњењу на дах „Београд 2015“. Апнеа Савез Србије и СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић, као организатори такмичења, окупили су десет екипа, са укупно 47 такмичара из Србије, Хрватске, Словеније и Румуније, који су се надметали у три дисциплине – статика, динамика и динамика без пераја. Овај турнир је по броју учесника највеће базенско такмичење у Европи.

Првенство „Београд 2015“ је било уједно и државно такмичење у роњењу на дах. Оборено је више националних рекорда, а најважнији рекорд остварио је Стефан Анђус, који је преронио 149 метара без пераја.

Један од покровитеља била је и Градска општина Стари град, чији волонтери су учествовали у организацији самог такмичења.

– Захваљујемо се волонтерима који су показали велико залагање и током такмичења. Већи број њих очекујемо у јуну месецу када ће на базенима „Галета“ бити одржано Светско базенско првенство у роњењу на дах – каже Петар Бојовић, члан Већа општине Стари град. – Београд је један од најпознатијих центара у роњењу на дах и људи га препознају у Европи и свету. Међународни спортски турнири један су од најбољих промотера Београда као туристичке дестинације – додаје Петар Бојовић.