ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO SRBIJE U RONJENJU NA DAH

Na bazenima Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ održano je deveto Otvoreno prvenstvo Srbije u ronjenju na dah „Beograd 2015“. Apnea Savez Srbije i SRPC „Milan Gale Muškatirović, kao organizatori takmičenja, okupili su deset ekipa, sa ukupno 47 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Rumunije, koji su se nadmetali u tri discipline – statika, dinamika i dinamika bez peraja. Ovaj turnir je po broju učesnika najveće bazensko takmičenje u Evropi.

Prvenstvo „Beograd 2015“ je bilo ujedno i državno takmičenje u ronjenju na dah. Oboreno je više nacionalnih rekorda, a najvažniji rekord ostvario je Stefan Anđus, koji je preronio 149 metara bez peraja.

Jedan od pokrovitelja bila je i Gradska opština Stari grad, čiji volonteri su učestvovali u organizaciji samog takmičenja.

– Zahvaljujemo se volonterima koji su pokazali veliko zalaganje i tokom takmičenja. Veći broj njih očekujemo u junu mesecu kada će na bazenima „Galeta“ biti održano Svetsko bazensko prvenstvo u ronjenju na dah – kaže Petar Bojović, član Veća opštine Stari grad. – Beograd je jedan od najpoznatijih centara u ronjenju na dah i ljudi ga prepoznaju u Evropi i svetu. Međunarodni sportski turniri jedan su od najboljih promotera Beograda kao turističke destinacije – dodaje Petar Bojović.